Hindistan Cevizi Yağı İçin Kullanma Klavuzu

Hindistan Cevizi Yağı İçin Kullanma Klavuzu


 Bu yazıda Hindistan cevizi yağının ne olduğu, nasıl kullanabileceğiniz ve hayatınızı değiştirebilecek tüm eğlenceli yolların bir dökümü bulabileceksiniz.

Hindistan cevizi yağı tam olarak nedir?

Hindistan cevizi yağı , hindistan cevizinin kabuğun altındaki beyaz, etli kısmı olan “çekirdek” den çıkarılarak yapılır. Eşsiz, beslenme profili, sağlığını önemseyen herkes için bir çok faydası bulunmaktadır. Bozulmadan 24 °C'de altı aya kadar dayanabilmektedir. İlginç gelebilir ama bazı insanlar bütün kalorisini sadece bu yiyeceği yiyerek alırlar, bunu biliyor muydunuz?  Tokelaualılar (Güney Pasifik'te yaşayanlar), kalorilerinin% 60'ından fazlasını hindistan cevizinden alırlar ve  herhangi bir ciddi sağlık sorunu (örneğin kalp hastalığı) olmaksızın.

Besin Değerleri
Porsiyon Miktarı: 
Kalori (kcal) 862
Toplam yağ 100 g
Doymuş Yağ 87 g
Çoklu Doymamış Yağ 1,8 g
Tekli Doymamış Yağ 6 g
Kolesterol 0 mg
Sodyum 0 mg
Karbonhidrat 0 g
Diyet Lifi 0 g
Şeker 0 g
Protein 0 g
A Vitamini0 IUC Vitamini0 mg
Kalsiyum0 mgDemir0 mg
D Vitamini0 IUB6 Vitamini0 mg
Kobalamin0 µgMagnezyum0 mg


Hindistan Cevizi Yağı Besin Değerleri

    Sadece bir çorba kaşığı hindistan cevizi:

  •      14 gram yağ      (12'si doymuş)
  •       Sadece 116 kalori  içerir.   
Hindistan cevizi yağının beslenme profili ile ilgili eşsiz olma sebeplerinden biri, doymuş yağ oranının çok yüksek yüzdesidir. Hindistan cevizi yağında bulunan toplam yağın yaklaşık% 90'ı doymuş olup, onu en zengin doymuş yağ kaynağı haline getirmektedir.
  • İnsanlar hindistan cevizi ve yağlarını binlerce yıldır geliştiriyorlar.
  • Hindistan cevizi yağ oranı yüksektir. Ama hemen hemen hepsi (yaklaşık% 90) doymuş.
  • Tıbbi kuruluşun, her ne pahasına olursa olsun, doymuş yağları önlemeye yönelik tavsiyesi kötü karşılandı. 
  • Doymuş yağ, kolesterol sorunları ve kalp hastalığı arasındaki varsayılan bağlantıyı yok eden yeni araştırmalar ortaya çıktı. 
 Hindistan Ceviz Yağı Faydaları

   Hindistan cevizi yağı, sadece lezzetli bir yağ kaynağıdır. Sunabileceği inanılmaz avantajlardan bazıları: 

Kilo Verme

Değişik görünebilir: Yağı yoğun olan ve yüksek kalorili bir yağı yemek kilo vermek için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biri olan "Hindistan Cevizi Yağı" yemek olabilir mi?

Hindistan cevizi yağındaki MCT'ler (MCT orta zincirci yağ asiti) daha fazla yağ yakmanıza yardımcı olur. Sindirim sisteminizden karaciğere doğru giderken vücudunuz bunları hızlı bir enerji kaynağı olarak kullanabilir. Aynı miktarda uzun zincirli yağ asitlerinin yenmesi, MCT dan, günde (5)% 5 daha fazla kalori yakılmasına neden olur. Ve yine Hindistan cevizi yağı iştahınızı frenlemeye yardımcı olur. Birden fazla çalışma, kahvaltıda en çok MCT yiyenlerin, kalori alımını bilinçli olarak azaltmaya çalışmaksızın günün geri kalanında daha az kalori aldıklarını bulmuştur. Bu, MCT'lerin vücutta nasıl metabolize edildiği ile açıklanabilir.


Diş Sağlığı

    Hindistan cevizi yağı da dişçinizi sırtınızdan uzak tutmak için harika bir yoldur.Antibakteriyel özellikleri , ev yapımı diş macunu, gargara, ağzınızı ve dişlerinizi sağlıklı tutmanın sağlıklı olan mükemmel yoludur. Hindistan'dan bir çalışma, kötü nefesi azalttığını, zararlı bakterileri öldürdüğünü ve genel diş sağlığını iyileştirdiğini söyler.  Hindistan'dan Ayurveda tıp geleneği (Hindistan'ın alt kıtasında ortaya çıkan antik bir sağlık sistemi) binlerce yıldır vardı. Dişleri beyazlatmak, zararlı bakterileri öldürmek, nefesi ferahlatmak ve diş çürümelerini önlemek içinse harika bir yöntem.  Yapmanız gereken tek şey yarın tatlı kaşığı yağı 15 ila 20 dakika boyunca ağzınızda çalkalayarak tüküreceksiniz. Yağı bu amaçla kullandığınızda yutmamaya dikkat edin, çünkü yağ toksinleri ve diğer kirleri çıkardığından yutulmamalı! Ardından ağzınızı biraz ılık suyla yıkamalısınız.


Cilt bakımı

  Cildinizi nemlendirmek, pürüzsüz ve genç tutmak için hindistan cevizi yağını da kullanabilirsiniz. Hindistan cevizi yağı kuru cilt üzerinde mükemmel çalışır, çünkü cildin nemlendirmesini ve cildin yüzeyindeki lipit seviyelerini arttırdığı kanıtlanmıştır. Ayrıca cildinizin genç görünmesini sağlar. Hindistan cevizi yağı bir antioksidan gibi çalışarak, görünüşünüzü iyileştirir ve cildinizi serbest radikallerin zararlarına karşı korur. Hindistan cevizi yağı da güneş yanığı sonrası kullanılırsa iyileşme süreci daha çabuk olur ve acının azaltılmasında etkindir. Ayrıca traş sonrasında tıraş losyonu yerine  veya  ağrı kesici için mükemmel bir seçimdir. Cildin nemli kalmasını sağlar, antibakteriyel özellikleri ise yaraların enfekte olmamasını sağlar.   


Saç ve Saç Derisi Bakımı

   Kurumuş saçlar veya kepek ile mücadele ediyorsanız, hindistan cevizi yağı tek başına aradığınız ilaç olabilir.  

Ev yapımı hindistan cevizi yağı şampuanı yapabilir ve her duşta kullanabilirsiniz - kafa derinizi nemlendirir ve kepekleri kaynağında ortadan kaldırır. Başka bir seçenek: Hindistan cevizi yağını doğal bir temizlik maddesi olarak kullanın. Diğer kondisyonerlerde zararlı kimyasallar hakkında endişelenmenize gerek kalmayacak ve yağın protein kaybını azalttığı görülmüştür.



Antibakteriyel, Antifungal ve Antiviral

   Hindistan cevizi yağı, bakteri ile savaşmaya yardımcı olan ve virüslerin ve mantarların hayatta kalmasını çok zorlaştıran laurik asit içerir.
    Pek çok modern sağlık sorunu (sporcunun ayağından maya enfeksiyonlarına ve sindirim sorunlarına kadar her şey), kötü bakterilerin, mantarların ve virüslerin aşırı büyümesinden kaynaklanır .
    Aşırı yüksek laurik asit içeriği ile hindistan cevizi yağı bu problemleri önlemeye yardımcı olur. Bir çalışma Candida albicans ve maya enfeksiyonları için doğal ve etkili bir tedavi olduğunu bulmuştur. Hindistan cevizi yağından elde edilen lorik asit (kekik yağı ile birleştirildiğinde), bazı antibiyotiklere göre staph enfeksiyonlarıyla mücadelede daha etkilidir. Tatlı isteğini kapatır: hindistan cevizi yağı iştahınızı bastırmada çok önemli bir rol oynar.  Gün boyunca aç hissetmediğiniz zaman rastgele oluşan isteklerle yüzleşmek (veya onları tamamen önlemek) çok daha kolay hal alır.
    Hindistan cevizi yağını nemlendirici olarak da deneyebilirsiniz. Hindistan cevizi yağı bazlı bir losyon karışımı hazırlayın ya da sadece cildinizde bulunan şeyleri ovun. Bu şey kuru dirsekler, dizler ve eller için bir cankurtaran. Tırnaklarınızda deneyin ve tırnaklarının ne kadar hızlı büyüdüğünü görebilirsiniz!

                           

 Beyin Sağlığını Teşvik Ediyor
 Yaşlı katılımcıların (hafif ve orta derecede Alzheimer hastalığı olan) bir çalışması, hindistan cevizi yağındaki MCT'lerin hafızalarını geliştirdiğini bulmuştur. Yağı yedikten sonra, grup hafızalarında "hatırlama" belirgin iyileşme gösterdi. Bu muhtemelen hindistan cevizi yağının vücutta kolayca emilip insülin kullanmadan beyne girmesinden kaynaklanır. Bununla ilgili internette çok fazla yabancı kaynak ve makale bulunmakta. Ayrıca erkeklerde gelişen "Prostat ve Mesane Kanseri'ni" iyileştirdiği ile ilgili makaleler bulunmakta. 
  Hindistan cevizi yağı yediğinizde, içindeki MCT'ler doğrudan sindirim sisteminizden karaciğerinize doğru ilerler ve ketonlara dönüşürler.
   Bir kaç karbonhidrat ve çok miktarda yağ tüketiminden sonra vücudunuzun girdiği “ketoz” kelimesini duymuş olabilirsiniz. Ketojenik diyetle bağlantılı olan "ketoz", karbonhidrat gıdalardan (örneğin şeker veya meyve kaynakları) alınan glikozun büyük ölçüde azaltılmasıyla oluşur. Kilo kaybı içinde bir araçtır.  Bir ketojenik diyet sırasında yenilen Hindistan cevizi yağı, kandaki keton konsantrasyonunu artırarak buna yardımcı olur.


Kolesterolü dengeler ve Kalp Hastalığı Riskini Azaltır

  Hindistan cevizi yağı, yüksek oranda doymuş yağdan oluşur ancak sağlığınız üzerinde (örneğin, kan ve kalp), iddia etmek için tam tersi bir etkiye sahip olduğuda bazı kuruluşlar tarafından söylenmektedir. Ancak son zamalarda yapılan araştırmalar gösteriyor ki Hindistan cevizi yağı aslında iyi HDL kolesterolü artırır. Zamanla hindistan cevizi yağını düzenli olarak kullanıyorsanız, artmış HDL ve azalmış (zararlı) LDL daha sağlıklı bir kolesterol profiline neden olur. Ve bu kalp hastalığı riskini azaltır. 

   ❗Not: Yukarıda yazan bilgiler araştırılmalı ve kişinin profiline göre gerekli tedaviler ve tavsiyeler bu konuda ilgili olan Doktoru tarafından verilmelidir.

     🔑
  •   Hindistan cevizi yağını düzenli olarak kullanırsanız, kilo kaybına, daha iyi diş sağlığına, kozmetik iyileştirmelere ve daha iyi kalp ve beyin sağlığına neden olabilir.




Bir parça hindistan cevizi yağını kahve ya da kahvenizde eritebilirsiniz; herhangi bir sıcak içecek çalışır. Sadece bir dollop koyun ve iyice karıştığından emin olun.

Kazanılmış yeni bir tat olabilir, bu yeni bir akım olduğunu duymuş olanlarınız da vardır. Bazı insanlar bunu ilk denediklerinde severler. Her halükarda, sıcak içeceklere biraz hindistan cevizi yağı ekleyerek, % 100 sağlıklı, Paleo dostu bir yağ ve güzel bir tat ve aynı zamanda bir turbo enerji içeceği elde edersiniz. tabi size vereceği enerjiden bahsetmiyorum bile.
Yenilenen Alt Bilgi   📌
  Hindistan cevizi yağını tek başına yiyebilir, onunla birlikte yumurta, yemek vs. pişirebilir ve içeceklere karıştırabilirsiniz. Her türlü inanılmaz sağlık faydalarını deneyimlemek için, cildinize, saçınıza ve dişlerinize de uygulayabilirsiniz.

Bilmeniz Gerekenler:

                        Rafine Hindistan Cevizi Yağı

       Etiketin aksi belirtilmedikçe, çoğu hindistan cevizi yağı rafine edilir. Rafine edilmiş hindistancevizi yağı, kabuktan çıkarılmış kurutulmuş hindistan cevizi etinden yapılır (yani “copra”).  Copra işlenmeden yenmez. Bu yüzden üreticiler, safsızlıklardan kurtulmak ve nihai ürünü daha istikrarlı hale getirmek için rafine etme, ağartma ve koku giderme işlemlerini (RBD) kullanırlar.
      Rafineri, marketlerde ve sağlık gıda mağazalarında bulduğunuz hindistan cevizi yağını üretmenin en yaygın yoludur . Genellikle rafine edilmemiş yağlardan daha ucuzdur, fakat kalitesinden biraz daha düşüktür. Rafine hindistan cevizi yağı hala MCT'lere sahiptir ve rafine edilmemiş yağa neredeyse özdeş bir beslenme profiline sahiptir.
   Tüm rafine yağlar eşit olarak üretilmez. Temel farklılıklar ekstraksiyon yöntemi (Kimyada bir saflaştırma değil ayırma yöntemi olarak kullanılır) bunu işlemek için kullanılan kimyasallardır (varsa):
    📌Expeller-preslenmiş hindistan cevizi yağları. Bunlar, herhangi bir kimyasal kullanılmadan, hindistancevizi etine elle basılarak elde edilir. Rafine yağlar için gidiyorsanız, bunlar en iyileridir.
   📌  Hidrojenlenmiş hindistan cevizi yağları: Evet, hindistan cevizi yağı bile hidrojene edilebilir ve zararlı trans yağlarla doldurulabilir. Onlardan  her ne pahasına olursa olsun uzak durulmalı!
   📌Sıvı hindistan cevizi yağları: Bunlardan uzak durun. Yukarıda listelenen sağlık yararları için çok önemli olan laurik asit içermezler.
   📌Santrifüj: Bazı yağlar, yağları sudan ayıran bir santrifüjle hazırlanır; Bu işlem sırasında yağın daha az ısıya maruz kalması söz konusudur ki bu da iyidir.
Rafine edilmemiş Hindistan Cevizi Yağı
   Rafine edilmemiş hindistan cevizi yağı, kurutulmuş hindistan cevizi yerine taze hindistan cevizi yağından yapılır. Üreticiler, herhangi bir zararlı kimyasal madde eklemeden, yağa mekanik olarak basarak üretiyorlar. Rafine edilmemiş hindistan cevizi yağı da yaygın olarak “virgin” veya “ekstra virgin” olarak etiketlenmiştir.
   📌 Virgin hindistancevizi yağı, yağın taze hindistan cevizi etinden kurutulmadan çıkarıldığı “ıslak öğütme” prosesi ile üretilir. (Bu yağ satın alabileceğiniz en yüksek kalitedir.) Ya da rafine edilmiş yağlardan daha iyi olan kurutulmuş bir hindistan cevizi yağına basılarak üretilir.
    📌 “Extra-virgin” hindistan cevizi yağı gerçekten bir şey ifade etmiyor. Bu ve virjinik hindistancevizi yağı arasındaki fark yoktur; “Ekstra-bakire” nin ne anlama geldiği hakkında genel kabul görmüş bir tanım yoktur. Daha fazla ödeme için ybir pazarlama terimi olabilir.
    Organik Hindistan Cevizi Yağı
    Organik hindistan cevizi yağı , böcek ilacı, böcek ilacı ve diğer potansiyel olarak tehlikeli kimyasallar olmaksızın yetiştirilen organik hindistan cevizlerinden elde edilir. Bu yağlar organik olmayan seçeneklerden çok daha pahalı olabilir, ancak en yüksek kaliteyi arıyorsanız, bu yağı alabilirsiniz. Akılda tutulması gereken en önemli şey şudur: Organik hindistan cevizi yağı satın aldığınızda, bu yağın kendisinin nasıl üretildiğini anlatmaz. Ama bu aynı zamanda dikkate alınması gereken önemli bir konudur.   
    📌Rafine edilmiş hindistan cevizi yağı, sıkı bir bütçeye sahipseniz ya da daha fazla miktar gerektiren (örneğin, banyo yağları ve cildinizi nemlendiren) yağları kullanmayı planlıyorsanız iyi olur.
    📌Islak öğütme işlemiyle işlenen rafine edilmemiş hindistan cevizi yağı satın alabileceğiniz en kaliteli yağdır. “Ekstra-virgin” yağı almaktan korkmayın. Hiçbir şey ifade etmiyor.
    📌Organik hindistan cevizi daha iyidir, ancak yağın satın almadan önce nasıl üretildiğine dikkat edin.
Hindistan Cevizi Yağını nereden alabilirim?
   İdeal olarak, en kaliteli ürünleri almak için organik, rafine edilmemiş hindistan cevizi yağını (etiket “bakire” veya “sızma” diyebilir) arayın. Copra'dan değil, taze hindistan cevizi yağını aradığınızı unutmayın. En saf şeyler, soğuk presleme yoluyla (yani, ısıya veya başka kimyasallara maruz kalmadan) üretilecektir.
     Toplu olarak satın alarak paradan tasarruf edersiniz, bu da iyi sonuç verir, çünkü Hindistan cevizi yağı 12 ila 18 ay arasında saklanabilir, çünkü doğrudan güneş ışığından uzak tuttuğunuz sürece. 

Hindistan Cevizi Yağı


  S: “Hindistan cevizi yağı ve MCT yağı arasındaki fark nedir?”
  C: MCT yağı ve hindistan cevizi yağı iki tamamen farklı şeyler üretir. MCT yağı, daha az laurik asit içeren hindistan cevizi yağının üretilmiş bir türevidir.

  S: “Hindistan cevizi yağının katı veya sıvı olması mı gerekiyor?”
  C: İkisi de! Hindistan cevizi yağı 75 derece F'nin (25 C) üstünde sıvıdır. Bunun altında katı bir yağ olacak. Belki katı hindistan cevizi yağınız var, ama sıvı formda ihtiyacınız var. Tek yapmanız gereken, parmaklarınızda ovalayarak veya düşük seviyeli ısı uygulayarak biraz ısı eklemektir.
   
   S: “Hindistan cevizi yağına herhangi bir yan etkisi var mı?”
   C: Hindistan cevizi yağı çok yumuşaktır ve çoğu insanın herhangi bir sorunu olmaz. İshal çok fazla tüketirseniz (örneğin, birkaç yemek kaşığı / gün) ve düşük yağlı, standart Batı diyetinden geliyorsanız olası bir etkidir. Eğer zaten Paleo diyeti ile besleniyorsanız, sorun yaşamazsınız.

   Hindistan cevizi alerjileri vardır, ancak çoğu insan yağa değil, etin (protein içeren) reaksiyonlarına sahiptir.

   S: “Hindistan cevizi yağını buzdolabında tutmak zorunda mıyım?”
   C: Hayır. Hindistan cevizi yağını nasıl depoladığınız size bağlı ya da oda sıcaklığında. Hindistan cevizi yağı oda sıcaklığında bile bir yıl veya daha fazla tutar. Sürtünmediğinden emin olmak için doğrudan güneş ışığından koruyun.

   S: “Hindistan cevizi yağıyla yemek pişirmek sorun yaratıyor mu?”
   C: Hayır. Hindistan cevizi yağı aşırı derecede stabildir, yani pişirme veya kızartmada yüksek ısıya maruz kaldığında bile güzelce tutunacağı anlamına gelir.

    Ve son olarak, Hindistan cevizi yağı binlerce yıldır milyarlarca insanı besliyor. Senin de gelişmesine yardımcı olabilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder