Antiperspirant ve Deodorant Arasındaki Fark Nedir ve Hangisi daha iyi?

Antiperspirant ve Deodorant Arasındaki Fark Nedir ve Hangisi daha iyi?

"Deodorant ve antiperspirantın aynı olmadığını biliyor muydunuz? Çoğu insan muhtemelen farkı bilmiyor. Ve yine çoğu insan ikisinin değiştirilebilir olduklarını düşünüyorlar  ama değiller."

Bugün, deodorant ve antiperspirant, 18 milyar dolarlık bir endüstridir. Deodorant ve antiperspirant nispeten yeni icatlardır. Deodoranttan önce, insanlar kokularını bastırmak için kendilerini parfüme boğdular.  Ve deodorantla antiperspirantın icat edilmesiyle rahatladıklarını söyleyebiliriz.

 Bizler terlemeyi durdurmak ve vücut kokusunu önlemek için iki özel sebeple deodorant ve antiperspirant kullanırız. Fakat hem teri ortadan kaldırmak ve hem de kokuyu durdurmak, farklı içerikler gerektiren iki farklı şeydir.

"Deodorantlar ve Antiperspirantlar Ne Zaman Kullanılır "

☘ Deodorant kokuları kontrol eder  ancak terletmez.    
   
☘ Antiperspirant teri bloklar  ancak kokuyu durdurmak için tasarlanmamıştır.

Deodorant ve antiperspirant kombinasyonunun kullanılması, terleyen koltuk altıları ve vücut kokusunu atmak için güçlü iki araçtır.

Deodorant vücut kokusuyla savaşmak için yaratıldı. Gerçek teriniz kokmaz, kokusuz ve renksizdir. Vücut kokusu, kokusuz ter, cildinizdeki bakterilerle karıştığı zaman oluşur. Deodorant bakteri oluşumunu engeller (ve varsayılan olarak vücut kokusunun yerine geçer.) Bununla birlikte, terlemeye ve ıslaklığa karşı koruma sağlamaz.  

Deodorantlar, koltuk altı bakterileri azaltmak ve vücut kokusunu gidermek için antibakteriyel ve koku içerir. Antiperspirantların aksine, alüminyum içermezler. 

Deodorantta en çok kullanılan antibakteriyel madde alkoldür, ancak aktif karbon, İngiliz karbonatı ve hindistan cevizi yağı, esansiyel yağlar, vitamin gibi maddeler, bakterilerle savaşmak için doğal deodorantlarda kullanılır.       

Antiperspiranlar terlemeyi azaltır. Antiperspirantta aktif madde alüminyumdur. Cildinizdeki ter bezlerini geçici olarak tıkayan, bloke eden ve sızan ter miktarını azaltan bir jel oluşturur.

Antiperspirantlar doğal, biyolojik vücut fonksiyonu olan ter oluşumunu önler.

☘Antiperspirants, cildinizin yüzeyindeki nemi çözmek için alüminyum tuzları kullanır. Bu, vücudunuzun ürettiği ter miktarını azaltır.


"Deodorant vs Antiperspirant Farkı"

 Deodorant, vücudunuzun kokusunu ve antiperspirant vücudunuzun ürettiği ter miktarını azaltmaya yardımcı olur. Aslında açıklaması bu kadar basittir. Vücut kokusunu en aza indirmek için koku içeren antiperspirantlara deodorant-antiperspirantlar denir.

Artık deodorant ve antiperspirant arasındaki farkı biliyorsunuz, muhtemelen hangisinin en iyisi olduğunu merak ediyorsunuz. Vücut kokusunu önlemek istiyorsanız, deodorant iyi bir seçenektir. Yoğun terleyen ya da gün içinde büyük ölçüde terlemeyen ama buna rağmen ter lekelerinden şikayetçiyseniz antiperspirant kullanmak sizin için daha uygundur.

Unutmayın, herkesin kendine has vücut kokusu vardır ve herkes terler. Bazen bu utanç verici olsa da, tamamen normaldir. Bu problemlerle savaşan tek kişi sen değilsin. Daha doğal yöntemlerle kendi deodorantınızı yapabilir ve içtiğiniz günlük su miktarını daha da arttırarak ter kokusunun ve de terlemenin önüne geçebilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder