Dr. Loren Cordain

Loren Cordain, diyet ve hastalıkların evrimsel temelleri konusunda dünyanın en önde gelen otoritesidir. NBC, ön sayfasında öne çıkan The Wall Street Journal ve New York Times, Dr Loren Cordain'in  yaygın olarak taş devri atalarının ve doğal yaşamda insan diyeti ile dünyanın önde gelen uzmanlarından biri olarak kabul edilmektedir. 100'ün üzerinde hakemli bilimsel makalenin ve yazarıdır ve çağdaş insanlar için Taş Devri Diyetlerinin sağlıklı yararları konusundaki araştırmaları, Amerikan Journal of Clinical Nutrition ( İngiliz Klinik Beslenme Dergisi) dahil olmak üzere dünyanın en saygın bilimsel dergilerinde yer almıştır . Beslenme ve Avrupa Klinik Beslenme Dergisi diğerleri arasında. ilk ve tek olan Paleo Dergisi  Danışma Kurulundadır. Kendisini Paleo / Primal yaşam tarzı ve atalarımızın sağlığına adamıştır.





Loren Cordain'in popüler kitabı The Paleo Diet , hem bilimsel hem de topluluklarda yaygın bir şekilde beğeni topladı ve 2010 yılında tamamen revize edildi. Bir sonraki kitabı, Ekim 2005'te yayımlanan Paleo Diyet Atletleri, Paleo Diyeti'nin nasıl yapılabileceğini tartışıyor. Bir sonraki kitabı olan The Diet Cure for Acne adlı kitap ciltsiz olarak ve anında bir e-kitap olarak indirilebilir. Paleo Diyet Yemek Kitabı 2010 yılında yayınlandı ve en çok satan ürün oldu. En son kitabı The Paleo Answer, Aralık 2011'de piyasaya sürüldü ve Revize Paleo Diyetinin devamı niteliğinde. Loren Cordain, en uygun insan beslenmesini anlama konusundaki katkılarından dolayı Colorado State Üniversitesi'nde Akademik Mükemmeliyet ödülünün sahibidir.


PROFESYONEL DENEYİM                                             

BaşlıkkurumTarih
Profesör EmeritusColorado Eyalet Üniversitesi, Sağlık ve Egzersiz Bilimleri Bölümü, Uygulamalı İnsan Bilimleri Fakültesi2013 - Şimdi
ProfesörColorado Eyalet Üniversitesi, Sağlık ve Egzersiz Bilimleri Bölümü, Uygulamalı İnsan Bilimleri Fakültesi1990-2013
İnsan Performans Laboratuvarı Direktörü1981-1997
Yönetmen, Lisansüstü Çalışmaları1983-1996
Sabbatical Yaprakları1989, 1996, 2003
Doçent1985-1990
Doçent1982-1985
Okutman1981-1982
Yüksek Lisans Araştırma GörevlisiUtah Üniversitesi1979-1981
Lisansüstü Eğitim AsistanıNevada-Reno Üniversitesi1976-1978


ÖDÜLLER VE ONURLAR                                                                                    

  • Tıpta yıllık "Denham Harmon Lecture" konulu Amerikan Koleji Koleji, Mayıs 2004. Bu ders, araştırmanın tıp alanında ilerlemek için Amerikan Koleji tarafından tamamlayıcı tıbbi bakım üzerine en büyük ulusal etkiye sahip olduğuna karar verilen bir bilim insanına verilir.
  • Akademik Mükemmeliyet Ödülü, Uygulamalı İnsan Bilimleri Fakültesi, Nisan 2002.
  • “Amerikalı Erkekler ve Bilim Kadınları” na aday olma, Güz 1994.
  • Marquis'in Bilim ve Mühendislikte Kimin Adayı, 12 Ekim 1993.
  • Yüksek Lisans Tezi, M. Bizeau Yüksek Lisans Tezi, “Orta Batı Derecesi Yüksek Okullar Birliği'nde Üniversite çapında bir seçim sürecinden CSÜ'yü temsil etmek için seçilen“ Diyet Balık Yağı Desteği'nden Üç Hafta Sonra Submaksimal ve Maksimal Egzersizin Metabolik Yanıtları ”, 1993 Seçkin Yüksek Lisans Tezi ödül.
  • Yüksek Lisans Tezi, H. Reynolds Yüksek Lisans Tezi, “Egzersiz Sonrası Glukoz Uygulamasının Plazma Potasyum Seviyeleri Üzerine Etkisi ve EKG Ölçümü”, Orta Doğu Okulları Birliği, 1992 Seçkin Yüksek Lisans Derecesi'nde üniversite çapında bir seçim sürecinden temsil edilmek üzere seçilmişti. tez ödülü.
  • 10 Ekim 1991'de Nevada-Reno Üniversitesi Spor Salonu'na giriş.
  • Profesyonel Çalışmalar Koleji, Fakülte Hizmet Ödülü (Beden Eğitimi Üstün Öğretmenliği Bölümü), Güz 1984.
  • Colorado Eyalet Üniversitesi Bölümü, Phi Delta Kappa, Üstün Araştırmacı Ödülü, 1983.
  • Profesyonel Çalışmalar Koleji, Fakülte Hizmet Ödülü (Beden Eğitimi Üstün Öğretmenliği Bölümü), Güz 1982.
  • Profesyonel Çalışmalar Koleji, İlkbahar Çalışması, 1982, Üstün Öğretim Üyesi için Colorado Eyalet Üniversitesi Mezunlar Ödülü.
  • Teknik Direktör, AIAW Küçük Koleji Ulusal Yüzme ve Dalış Şampiyonları, 1979.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder